vrijdag 27 augustus 2010

Voetbal vrouwenGucci tassen, D&G zonnebrillen en pumps van Manollo Blahnik. De droom van elke vrouw.
Voor het handje vol echte voetbal vrouwen wat ons landje rijk is is dit werkelijkheid geworden. 
Toch vind ik het merkwaardig dat deze dames 'voetbal vrouwen' genoemd worden, puur om het feit dat zij getrouwd zijn met een (al dan niet) Nederlandse voetballer. 

Ik denk tenminste niet dat je deze vrouwen hoeft te vragen wat buitenspel is.. ( Een speler staat buitenspel als hij dichter bij de doellijn van de tegenstander staat dan de bal en de voorlaatste tegenstander,( inclusief doelman) ). Misschien weten ze nog wat een hoekschop is (alhoewel.. ) maar daar houd het ook wel mee op. 

Mijn begrip van een voetbal vrouw is dan ook een vrouw die daadwerkelijk weet waar ze het over heeft en echt voor haar cluppie gaat ( dan heb ik het dus niet over het cluppie van man lief.. ) 

Ben afgelopen week weer bij Ajax geweest. Deze keer tegen Dinamo kyiv , in de kwalificatie ronde voor de champions league. 

Fantastisch om dat legendarische CL liedje door de Arena te horen schallen terwijl jonge voetballertjes in een cirkel om de middenstip staan. De Arena zat volgepakt met 50.000 ajacieden die vol overgaven zwaaiden met spandoeken en vlaggen. Het echte voetbal gevoel. 

Toen ik tijdens de rust ( 1-0 )  naar het toilet ging, merkte ik op hoe weinig vrouwen er in de arena waren. De mannen wc stond rijen dik en ik kon zo doorlopen. Moet zeggen dat dat ook wel eens fijn was, aangezien wij dames meestal "de lul" zijn bij een toiletbezoek. Toch vroeg ik mij af waarom dit zo was. 
Toen ik bij terugkomst eens om mij heen keek zag ik inderdaad bar weinig dames. Tja er waren wel een paar "vrouwen" .. als je begrijpt wat ik bedoel . 

Om eerlijk te zijn had ik, als mijn broer geen ajacied was geweest, waarschijnlijk ook geen interesse gehad in voetbal, maar hij heeft mij onvoorwaardelijk aangestoken met het voetbal virus. De tijd dat ik alleen naar ajax wedstrijden keek is dan ook lang vervlogen. Sinds ik eredivisie live heb aangeschaft ( +/- het eerste wat ik deed toen ik mijn nieuw huis betrok) kijk ik nagenoeg elke wedstrijd. Heb mezelf er zelfs al een aantal keer op betrapt dat ik afspraken af zei om voetbal te kunnen kijken . Ik log minimaal 4 keer per dag in op Ajax.nl en ben lid van de fanclub. 

En toch stap ik de volgende ochtend weer met mn mooie tas ( een h&mtje) zonnebril ( van arie's second hand shop ) en pumps ( Primark ) de deur uit. En ik weet zeker dat ik meer  voetbalvrouw ben dan alle Yolanthes en Silvie's bij elkaar. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten